Neveljünk olvasókat!

Égigérő

Gyerekkönyves újdonságok - 2019. február

2019. március 04. - Réka Czakó

Eljött a havi újdonságszemle ideje, így hát sorra vesszük, milyen csodákkal álltak elő februárban a kiadók. Kedvenc sorozataink (Így neveld a sárkányod; Kód, csajok, satöbbi; Kuflik...) folytatódnak és feltűnt egy világszerte híres gyerekkönyv is a kínálatban. A jóságos fa című könyvet már beválasztották minden idők legjobb gyerekkönyvei közé és most végre hozzánk is megérkezett! :D 

Miss Molly illemkönyve, az interaktív Éjszaka az állatkertben vagy A világítótorony legendája különösen izgalmasnak tűnik nekem de nagyon örülök Kormos István verses népmesés könyvének is, amelyet most friss illusztrációkkal adott ki a Móra. A gyermeki tudományos kérdésektől rettegő szülőként áldom a Szarka az entrópia birodalmában szerzőjét, és a feminista mozgalmak képregényes története is igen mutatósra és okosra sikeredett. Természetesen nem mehetünk el szó nélkül a csodálatos Fésűs Éva Minibocs könyve mellett sem. A Cseresznyéskert titkát biztosan beszerezzük az itthoni könyvespolcra, de esélyes, hogy szintén ez a sors vár a Hogyan írtam véletlenül egy könyvet című kötetre is. Felénk is kóborul ugyanis egy véletlenül könyveket író iskolás. :) 

Mindig mondom, csak az gondolja, hogy ma már nincsenek jó gyerekkönyvek, aki nem figyeli a kínálatot. De mi nem ilyenek vagyunk, ugye? :D 

Jó böngészést!

0-3 éveseknek

id22-310041.JPGPásztohy Panka: Mese rólad - Babanapló (Cerkabella Kiadó)

Pásztohy Panka babakönyve egy különleges képeskönyv is egyben. 
Egy kisbaba születésének és növekedésének eseményeit egy kismackó meséli el: 
ez a csodaszép album egy kisgyerek és egy plüssmackó barátságának naplója is. Emellett, mint minden klasszikus babanapló esetében, a szülők kiegészíthetik a szöveget a gyerekük életének legfontosabb adataival: fejlődési lépések, játékok, születésnapok, barátok, családfa. És persze rengeteg fotó is elfér benne!

 

 

 

id22-310084.JPGNatalie Marshall: Apróságok (Móra Kiadó)

Gyere velünk az apróságok közé és ismerd meg őket! Bogarak, csigák, békák és más különleges barátok várnak rád! Húzd ki a kis füleket, ahol nem is egy, hanem mindjárt 2 szuper meglepetést is találsz!

 

 

 

 

 

id22-309797.JPGRegina Schwarz: Anna beteg (Scolar Kiadó)

Anna beteg. 
Köhög, folyik az orra, és kapar a torka.
A doktornő alaposan megvizsgálja. 
Szerencsére csak egy kis megfázás.
Kedves, verses történet egy gyors gyógyulásról.

 

 

 

 

ovisoknak

id22-309786.JPGKatie Daynes: Hogyan beszélgetnek az állatok (Centrál Médiacsoport)

Gondoltad volna, hogy az állatok is beszélgetnek egymással? Igaz, nem pont úgy, mint az emberek, de ha bekukucskálsz a sok kis fül alá, megtudod, mennyi mindent üzennek egymásnak különféle hangokkal, szagokkal, színekkel, sőt még tánccal is!

 

 

 

 

id22-309660.JPGKérdések és válaszok a dinoszauruszokról (Centrál Médiacsoport)

Tudtak repülni a dinoszauruszok? Miért volt büdös a T. rex szája? Melyik dinónak volt a legtöbb szarva? Ilyen és sok más izgalmas kérdésre is választ kaphatsz a kötetből – csak be kell kukkantanod a fülek alá!

 

 

 

 

 

id22-309853.JPGDániel András: Kuflik a föld alatt (Pozsonyi Pagony)

Ki gondolta volna, hogy az elhagyatott réten még a föld alatt is izgalmas dolgokat lehet találni? 
Zödön épp a hernyótökmagok elültetésében segít Hildának, és olyan mély gödröt ás, hogy egyszer csak beszakad, és egy föld alatti lakban megismerkedik a manótevékkel… 
Aztán egy téli napon Bélabá talál egy felfordítós kulcsot. Ja nem, az egy másik mese. Akkor a kuflik eltévednek a hóban. Ja nem, az is egy másik mese! Hilda felpróbál egy varázsgombakalapot. 
Nem! Ez is másik könyvben van! De hát akkor…? Lehetséges volna, hogy ebben a történetben a kulfik… nem csinálnak semmit?! 
Kövesd a kuflikat a föld alá, aztán olvasd el a mesét, amiben nem történik semmi!

id22-309943.JPGMonika Wittmann: Járművek a tanyán (Barátaim, a járművek) (Manó Könyvek)

Teó meglátogatja nagybátyját, Gyuri bácsit a tanyán, ahol nagyon sok jármű és szerszám van, melyek segítik a munkát - az ültetőgéptôl kezdve az arató-cséplő gépig. Teó azonban legszívesebben a traktort szereti vezetni.

Megjelent a sorozatból a Járművek az építkezésen rész is! :) 

 

 

 

id22-310379.JPGFésűs Éva: Minibocs (Kairosz Kiadó)

Fésűs Éva meséi közt Csupafül után talán a legkedveltebb mesefigura a kis növése miatt Minibocsnak csúfolt medvekölyök. Erről szól a következő részlet a mesekönyv elejéből:

Már megint csúfolták! És nem is akárhogyan. Valamelyikük kitalált egy dalt, azt énekelték, de úgy, hogy zengett tőle az egész Köröskörül Erdő:

Hajlik a fűszál, 
pici maci sétál! 
Törpeszuper dörmögő, 
elkerülte az eső, 
hihihi, hahaha, 
mint a mákszem, akkora!

A könyvet Szekeres Erszébet rajzai teszik feledhetetlenné.

Nagyobb ovisoknak, kisiskolásoknak

id22-309661.JPGJames Maclaine: Miss Molly illemtaniskolája (Centrál Médiacsoport)

Albert, a kis mosómedve sajnos csöppet sem illedelmes. Még szerencse, hogy egy nap véletlenül betéved Miss Molly illemtaniskolájába…

Tarts te is Alberttel, lesd meg, hogyan tanul meg udvariasan köszönni, az asztalnál helyesen viselkedni, milyen kedves szavakat ismer meg a könyvtárban, és mennyire sportszerűen viselkedik a csapattársaival. A nap végére Miss Molly nem is lehetne büszkébb illedelmes kis tanítványára!

 

 

 

covers_536268.jpg30 német-magyar állatmese (Roland Toys)

30 kedves, rövid állatmese, ami egyrészt kiváló esti mese a legkisebbeknek, másrészt segítség a nyelvtanulásban a nagyobbaknak, hiszen minden mese két nyelven, németül és magyarul is megtalálható a kötetünkben. A mesék német nyelven meghallgathatóak a kiadó YouTube oldalán!

 

 

 

 

 

covers_533898.jpgShel Silversten: A jóságos fa (Leviter Kiadó)

„A ​jóságos fa, Shel Silverstein egyik legismertebb műve számtalan nyelven látott napvilágot, és a világ minden táján rajongókra talált gyerekek és felnőttek körében egyaránt. A könyv az Egyesült Államokban rendre toplistás helyen végez mind a "tanárok által ajánlott gyermekirodalom”, mind a "minden idők legjobb 
gyermekkönyvei" kategóriában. 
Irodalomtudósok a mai napig vitatkoznak róla, mit is üzen nekünk ez a szívhez szóló történet: egyesek szerint a feltétel nélküli szeretet eszméjét hirdeti, mások szerint az anyatermészet és az emberiség viszonyát jelképezi, míg a legelterjedtebb vélekedés szerint az anya-gyermek kapcsolat lényegét tükrözi. 
Volt egyszer egy fiú, aki naponta elment egy fához, hogy felmásszon a törzsére, hintázzon az ágain, egyen a terméséből. 
"A fiú szívből szerette a fát. 
A fa pedig boldog volt. 
De telt-múlt az idő… és a fiú megnőtt." 
És ahogy megnőtt, elkezdett egyre többet akarni a fától. A fa pedig egyre csak adott és adott… 
Bárhogyan is értelmezzük a művet, Silverstein saját, minimalista stílusú rajzai tökéletes hangulatot teremtenek a fájdalmasan szép és megindítóan igaz történet befogadásához. 
Szeretettel ajánljuk gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ezt a gyönyörű mesét."

1604844.jpgCsapody Kinga: Irány Dél-Baranya: Harkány, Mohács, Siklós (Utazik a család-sorozat) (Manó Könyvek)

„Messze vagyunk még? Mikor érünk már oda?" – ki ne hallotta volna ezeket a kérdéseket az autóban, amikor a család hosszabb útra indult. Szalma Edit egy bájos, kissé szeleburdi családot álmodott meg, majd rajzolt meg. A három gyereket, szüleiket és állataikat ezúttal Harkányba, Mohácsra és Siklósra kísérhetjük el Csapody Kinga meséivel. Kalandjaikat olvasva mi is belevethetjük magunkat a mohácsi busójárás forgatagába, bebarangolhatjuk a Tenkest és a Dráva mentét. Aranysakálokat hallgatunk, taposómalmot próbálunk, gólyamúzeumban járunk, kenu túrázunk, és még csomó ötletet is meríthetünk, hogy miket lehet felfedezni, megmászni, megnézni és kipróbálni a környéken. Csatlakozzatok hozzájuk, fedezzétek fel a mesékkel, majd a valóságban is Magyarország egyik legszebb részét!

id22-310044.JPGAmy Krouse Rosenthal: Drága nagylány! (Centrál Médiacsoport)

A könyv arra bátorítja a lányokat, hogy mindig merjenek önmaguk lenni, és bármi történjék, szeressék magukat – kívül és belül.

„Drága nagylány! 
Ez a könyv a tied. 
Neked szól, mert okos és szép vagy. Ragyogsz! 
Ha rossz a kedved, csak lapozz bele – emlékeztetni fog, 
mennyire különleges vagy. Szeretlek.”

 

 

 

id22-309973.JPGDaisy Meadows: Mia, a fagyimester (Varázslatos állatbirodalom-sorozat) (Manó Könyvek)

A barátnők a Barátság-erdő eddig soha nem látott részére, a szépséges Zafír-szigetre kalandoznak Bizsuval. A varázslatos állatok itt rendezik meg minden évben a híres Homokvárépítő versenyt, és itt lehet megkóstolni az erdő legfinomabb fagyiját is. Ám a strandon egyszer csak zúgolódás támad, mert egy szürke, hínárokkal teli hajón maga Grizelda közeleg a sziget felé, aki elhatározza, hogy befagyasztja a gyönyörű tavat, és ebben új társai, négy komisz vízimanó is segít neki. Lili és Luca azonnal elindulnak, hogy megmentsék a tavat, és velük tart Mia, a bátor kiscica is.

 

 

id22-309980.JPGZűrhajó (Magyar Irodalmi Ház)

"Rettentően fontos kérdésekre keressük a válaszokat. Szállj fel velünk a Zűrhajóra, hogy meglelhessük valamennyit! 
Tudni szeretnénk, mit keresett Rozsdás kakas a kisbíró házának tetején, és miért kellett Eszti ágya mellől feltárcsázni az Éjszakai Lények Tudományegyetemét. Amellett sem mehetünk el, hogy miféle fondorlattal segít valakinek a Szívtündér, mint ahogy Bezzeg Soma szívsajgásával kapcsolatban is van elég kérdésünk. 
És itt van még nekünk a Tükörbolygó a Fontos Dolgokkal, a juharszél, és a hős erdőlakók, a játéknyuszi és az aranyhíd. S nem maradhat megválaszolatlan az a kérdés sem, hová tűnt a Hóember! 
Ezernyi rejtély, ezernyi bűbáj vár a kötet oldalain. Sipirc a Zűrhajóba, mert hamarosan felszáll!"

 

id22-310081.JPGKormos István: Az égigérő fa - Verses népmesék (Móra Kiadó)

"A világ végén túlnan valahol,
volt egyszer egy királyi palota,
hetvenhét tornya szikrázott a napban,
sarkig tárva hetvenhét kapuja..."

Kormos István sarkig tárja a mesevilág kapuját az olvasó előtt. Verseiből régi kedves ismerősök lépnek elő a hős kiskondástól a csángó Erőntúlvalóig. A magyar népmesekincs legjavából válogatott történetekből megtudjuk, hogyan mentette meg a királyfi a háromágú tölgyfa tündérének életét, miképp nevettette meg az aranyszőrű bárány az egész udvart, és milyen furfanggal segítette trónra a macskakisasszony a király legkisebb fiát. A népi fordulatokban gazdag nyelv otthonosságát varázslatosan egészíti ki a Kormosra oly jellemző vidám verszene. A mesék alakjai ezúttal Nagy Norbert képein elevenednek meg az olvasó számára.

id22-310296.JPGVibók Ildi: Az Operaház meséi (Holnap Kiadó)

Mikor egy esős, szeles, barátságtalan estén a két idegen – egy ázott, fáradt postagalamb és egy magányos Operaház – találkoznak, még egyikük sem sejti, hogy nemcsak egy varázslatos éjszakának néznek elébe, hanem egy örök barátság is elkezdődik. Vagy talán nem is egy? Ahogy ők ketten ismerkednek és barátkoznak, úgy ismerkedünk és barátkozunk meg mi is az Operaház építésének történetével és az operák világával.

A mesés keretbe ágyazott ismeretterjesztő könyvből kiderül, hogy milyen szerepet játszott az Operaház építtetésében Fridmaniczky Poci, mire való a vasfüggöny, mi a különbség a mezzoszoprán és a tenor között, és miért egy ajtó alatt csúsztatva adagolta zenészeinek Mozart a Don Giovanni nyitányát. Vibók Ildi finom humorral megfestett írása Szimonidesz Hajnalka gyönyörű illusztrációin elevenedik meg.

6-10 éveseknek

id22-309953.JPGGuus Kuijer: Gubanc Manka és az eltévedés művészete (Pozsonyi Pagony)

Manka, a világ legvagányabb kislánya, és barátai, Sebi meg Jakó minden délután együtt játszanak a játszótéren. Hol fejjel lefelé lógnak a mászókáról, hol úgy tesznek, mintha megsebesültek volna, hol meg csak veszekednek egy kicsit. Ám egy nap Mankának eszébe jut, hogy milyen nagyszerű lenne eltévedni! Az eltévedésből igazán óriási kaland lesz, mindhárman különös emberekkel ismerkednek meg, míg az apukáik hajkurásszák őket… Sőt, Sebinek lesz egy saját elefántbarátja! És még a tévébe is bekerülnek! Azért ez igazán nem mindennapi, ugye?

„Vannak jó könyvek. És vannak tökéletes könyvek, tíz, ötven meg száz évben egyszer. Guus Kuijer nem tud hibázni, de ez most a jónál is jobb: ez egy tökéletes könyv. Akárhányszor el tudom olvasni, és mindig nevetek és sírok rajta újra meg újra.” 
Győri Hanna

id22-310068.JPGLucy Strange: A világítótorony legendája (Manó Könyvek)

A világítótoronyban felnövő Pet világa tengeri viharok, titkos alagutak és egy titokzatos vízszörnyről szőtt legenda köré épül. De most, hogy Anglia háborúban áll, a fennsík egyszeriben csaták helyszíne lesz, és a családja szétszakad. Ez a könyv egy kicsi, bátor lányról szól, akire senki sem figyel oda, és aki riadtan bújik el, ha egy repülőgép elszáll fölötte. Egy lányról, aki részese lesz a legendáknak.

 

 

 

 

8-12 éveseknek

id22-309792.JPGCressida Cowell: Így árulj el egy hőst (Így neveld a sárkányodat, 11. rész) (Digitanart Stúdió)

A Gyilkos-hegység magas csúcsai között, álnok ködben bujkál Hablaty a Sárkányjel szövetségeseivel. Holnap partjait a boszorka vámpír kémsárkányai őrzik – Hablaty azonban elhatározta, hogy ő lesz Mégvadabbnyugat királya. Ki tudja játszani a sárkányokat, és vissza tudja lopni a király dolgait Alvintól a Végső Ítélet napja előtt? És vajon van Hablaty csapatában olyan, aki mindenkit elárulna? 
NE HAGYD KI HABLATY ÚJ KALANDJAIT! 

 

 

 

id22-310025.JPGBojti Anna: Éjszaka az állatkertben (Abszolút könyvek-sorozat) (Pozsonyi Pagony)

Az ​Éjszaka az Állatkertben főhőse TE vagy, kedves olvasó! Egy éjszaka nem találod a tesódat az ágyában. Nem habozol, útnak indulsz, hogy megkeresd Dodót. Ám arra nem számítasz, hogy az éjszakai állatkertbe érkezel, ahol nyüzsögnek a furcsábbnál furcsább lények…

Állj szóba az utadba akadó lényekkel, szerezz információkat és értékes tárgyakat tőlük, akárcsak egy kalandjátékban, és mentsd meg a testvéredet! Minden bekezdés végén választhatsz, hogy merre mész tovább és mit kérdezel.

MOST te alakítod a történetet!

Ám a rejtély nemcsak egyféleképpen fejthető meg: a 400 oldalas könyvön és az állatkert zegzugos útjain sokféleképpen végigmehetsz, különböző tárgyak segítségével oldhatod meg az előtted tornyosuló akadályokat, így egy olvasás során csak egy kis szeletét ismered meg ennek a varázslatos és nagyon vicces éjszakai világnak. Ezt a könyvet legalább négyszer el lehet olvasni úgy, hogy mindig más részeket fedezel fel benne!

Bojti Anna könyvét a Kaland-játék-kockázat könyvek inspirálták, de azoknál sokkal több lett: óda a budapesti Állatkerthez, az Alice Csodaországához hasonló eredeti, humoros, szerethető fantáziavilág, amiben az olvasói kíváncsiság dönti el, hogy merre visz az utunk.

Abszolút éjszaka 
Abszolút nyomozás 
Abszolút interaktív

id22-310064.JPGStacia Deutsch: BFF: Együtt a célig (Kód, csajok, satöbbi, 2. rész) (Kolibri Kiadó)

Sophia és barátnői remekül szórakoznak a kódoló szakkörön. Rengeteget tanulnak a programozásról, de emellett marad azért idejük focimeccsen segédkezni, színészkedni és a fiúkról dumálni… Beneveznek egy kódoló maratonra, ahol robotot kell építeni, miközben megismerkedhetnek más iskolák tanulóival is. Ideje komolyan venni a közös munkát!

Már javában készülnek a maratonra, amikor csapatuk egyik tagja váratlan nehézséggel szembesül. Vajon sikerrel veszik a lányok az akadályt, vagy kudarcot vallanak? Azt már megtanulták, hogy a programozás a problémák megoldásáról és a csapatmunkáról szól – de talán ugyanez igaz a barátságra is!

 

id22-309945.JPGPippa Funnell: Árnyék - Éjszakai kaland (Tilly lovas kalandjai) (Manó könyvek)

Tilly alig fér a bőrébe az örömtől, amikor megtudja, hogy Árnyék, a híres derbi-győztes ló a hétvégét az Ezüstpatkó tanyán fogja tölteni. A hírt titokban kell tartania, ugyanis egy olyan szupersztár, mint Árnyék, nagyon sok pénzt ér, és a lótolvajoknak pont az ilyenekre fáj a foguk. A péntek esti pizsamaparti is nagyon izgalmasnak ígérkezik a lovastanyán, ám egy váratlan fordulat mindent a feje tetejére állít...

 

 

 

 

id22-310282.JPGWéber Anikó: A cseresznyeliget titka (Abszolút Könyvek) (Pozsonyi Pagony)

Kitti ​sokat van egyedül, és sokszor unatkozik: egy igazi kalandra vágyik! Folyton történeteket talál ki, álmodozik, de hiába: az osztálytársai közül senki sem értékeli a fantáziáját, és ő gyakran magára marad. Míg a többiek a lovastáborban vagy a tengerparton szelfiznek, ő a nagynénjénél, a világ legunalmasabb helyén, Cseresznyeligeten nyaral. De Kitti még Cseresznyeligetből is képes egy izgalmakkal teli mesevilágot teremteni – és a szomszéd gyerekekkel hirtelen egy igazi nyomozás kellős közepén találják magukat. Ráadásul közben talál magának egy legjobb barátnőt is.

A Pagony legújabb sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan 9-12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Van és lesz köztük fiús és lányos, magyar és külföldi, fantasy, kaland vagy éppen detektívregény – ami mindegyikben közös, és amit garantálunk: ezeket a könyveket jó olvasni!

id22-310332.JPGAnnet Huizing: Hogyan írtam véletlenül egy könyvet? (Abszolút Könyvek) (Pozsonyi Pagony)

Katinka ​imád történeteket kitalálni. Még csak tizenhárom éves, de már pontosan tudja, hogy író szeretne lenni, méghozzá híres író. Szerencsére a szomszédban lakik egy írónő, aki szívesen fogadja, és némi kertészkedésért cserébe kijavítja az irományait, és írói tanácsokkal látja el. 
Katinka pedig egyszer csak azon veszi észre magát, hogy az életéből egy regény lett, és az írás során egyre jobban megismeri önmagát, és feldolgozza fájdalmait. 
A könyv írói tanácsait bármelyik írói ambíciókkal rendelkező gyerek és felnőtt bátran megfogadhatja, és a könyv végében található vonalas lapokra pedig megírhatja a saját történetét! 

 

12-14 éveseknek

id22-310123.JPGMarkéta Banková: Szarka az entrópia birodalmában (Typotex Kiadó)

Miért nem süllyed el a vízben a víziló? Mi történik, ha a gepárd a fénnyel akar versenyt futni? Mik a nyúl életének termodinamikai törvényei? És vajon a Schrödinger nevű híres macskatartóról mit gondolhattak az egerek?

Az állatok sok mindenben hasonlítanak ránk, emberekre, ugyanakkor jelentősen különböznek is tőlünk. Ha nézegetjük őket, mintha karikatúrák lennének, felismerhetjük bennük magunkat vagy egy-egy ismerősünket. Ám a könyvben szereplő állatmesék célja a természet törvényeinek bemutatása. Ha ugyanis megismerjük a mindennapjainkat meghatározó fizikai jelenségek működését, másképpen tekintünk majd a világra.

Izgalmas utazásra hívunk, itt az ideje, hogy vegyél egy mély lélegzetet, és elindulj velünk a fizika birodalmába!

14 éven felülieknek

1604805.jpgSusanne Paul: A világ titokzatos meséi (Publio Kiadó)

6 ​különböző történet gyűlt össze egy könyvben, amelyek más-más valós országokban játszódnak, valós helyszíneken. Prágában a démoni vízköpők tébolyítanak meg egy ártatlan fiút. Norvégiában egy szörnytől kell megmenteni a világot, ami húsvétkor csap le. Erdélyben egy fiatal, vak fiú kerül életveszélybe, ráadásul egy zárdában, amely arra lenne hivatott, hogy megvédje és gyógyítsa a hozzá hasonló gyerekeket. Ám itt semmi sem az, aminek lennie kellene… Amerikában három testvér ellátogat a nagyihoz, ám ez a nagymama a legkevésbé sem az a szeretetre méltó, jószívű nagymama, akit minden unoka vágyna magának. Nem elég, hogy a nagyi olyan, amilyen, ráadásul egy szörnyű titokra is fény derül a padláson. Afrikában emberek tűnnek el egy rezervátumban és vadállatok lepik el a környéket. Egy magyar lány és egy régi legenda segítségével tudják hőseink feloldani az őket ért átkot. Végül a varázslatos Kambodzsában járunk. A kevésbé varázslatos, szegénységben, amelyben itt élnek az emberek, titokzatos körülmények között gyerekeket rabolnak el. Mindezt azért, hogy segítsék egy elvetemült nő terveit, aki úgy gondolja megtalálta az örök élet forrását.

id22-309741.JPGEmery Lord: Minden velünk kezdődött (Menő Könyvek)

Két éve már, hogy a tizenhat éves Paige Hancock első szerelme vízbe fulladt. Paige végre készen áll, hogy egy második esélyt adjon a középiskolás éveinek, és van egy terve. Először is: randizni Ryan Chase-zel, a fiúval, akit már rég kiszúrt magának – ez a legjobb módszer arra, hogy végre újra normális életet éljen. 
Második: belépni egy szakkörbe. Ám amikor Ryan kedves, fura unokatesója, Max a gimnáziumba érkezik, és Paige-et a kvízkupa-csapatba invitálja, a lány tökéletes terve összeomlik. Képes lesz szembenézni a félelmeivel, és nyitottan fogadni azt az életet, amilyet magának szánt?

 

 

 

id22-310226.JPGMarta Breen, Jenny Jordahl: Nagyszerű nők - A feminizmus rövid története (Cser Kiadó)

A könyv izgalmas dologra vállalkozik: röviden, képregényes formában mutatja be az egyenjogúságért folytatott küzdelem 150 éves történetét, a női választójogért vívott harctól egészen a #metoo-mozgalomig. 
A két norvég szerző, Marta Breen író és Jenny Jordahl illusztrátor humorral átszőtt, inspiráló könyve hatalmas sikert aratott az egész világon.

 

 

 

 

Szívesen csatlakoznál az Égigérő mára 6000 tagot számláló "Neveljünk olvasókat" csoportjához? Érdekel a gyerek-, és ifjúsági irodalom, a mesélés, az olvasóvá nevelés? Csak egy kattintás a képre, 3 kérdés megválaszolása és már "nyitom is a kaput"!

43051430_1893700910716205_3099234459329757184_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://egigerokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr7414667929
Nincsenek hozzászólások.