Neveljünk olvasókat!

Égigérő

Böngészőkönyvet minden gyerekszobába!

2. rész - Nézzük át a magyar böngészőkönyv-kínálatot!

2018. november 03. - Réka Czakó

fashiongiving_sale_2.png

A héten mutattam meg Nektek a Tavaszi, Nyári, Őszi és Téli böngészőket, mint a böngészőkönyvek legjobbjait. Persze az, hogy melyik a legjobb,  igen szubjektív dolog. Tekintve, hogy mennyi szuper böngészőt lehet ma már Magyarországon is kapni, lehet vita tárgya. Sőt! Átgondolva az általam ismert többi nézegetős könyvet, és átnézve a friss felhozatalt, már én is kicsit elbizonytalanodtam. Jobbnál-jobb, okosabbnál-okosabb, viccesebbnél-viccesebb könyveket találtam. Kíváncsi vagyok, nektek melyik dobbantja meg a szíveteket!

A szemezgetés előtt jöjjön egy kis Böngésző-okosító:

Mi is az a böngésző?

Egy nagyalakú képeskönyv rengeteg illusztrációval, szöveg nélkül. Esetleg egy csöpp szöveggel, de a hangsúly a rajzok hihetetlen kavalkádján van.

10 indok , hogy miért legyen a gyerek könyvespolcán néhány böngésző:

1. A böngészőkönyvek mozgalmasságukkal arra sarkalják a piciket, hogyha babanyelven is, de beszéljenek a képről. A képekről történő beszélgetés alatt a kicsi gyerekek olyan fontos szociális készséget sajátítanak el, mint a „beszélgetés tudománya”, ami az első éveikben hihetetlenül fontos a világról való ismereteik bővítéséhez. Megtanulnak egy képet leírni, válaszolni a szülő kérdéseire vagy éppen saját kérdéseket feltenni.

2. A képek a szülőket is segítik a mesekönyvektől független mesélésben. A legnagyszerűbb gyakorlat számunkra, ha nehezen megy a fejből mesélés.

3. A képekről folyó beszélgetés az egyik legjobb szókincsfejlesztő foglalatosság totyogóknak és óvodásoknak is.

4. A böngészők lekötik az örökmozgó gyerekeket is. 2-3 éves korban nehéz a piciket mesével lekötni, de a böngészőkkel biztosan sikerül. Így ezek a könyvek lehetnek azok, amiken keresztül később elindulhattok a mesekönyvek és a hosszabb közös mesélések felé.

5. A böngészők önálló nézegetésre is remekek! Sok-sok olyan visszajelzés érkezett szülőktől (de a saját tapasztalataim is hasonlóak), hogy a gyerek érdeklődési körének megfelelően kiválasztott böngésző bármelyik játéknál hosszabb időre le tudja kötni a kicsiket. Egyedül is meglepően hosszú ideig elnézegetik. De ha éppen megunná, és anyának, apának dolga van, akkor is elég, ha hébe-hóba egy-egy kérdéssel továbblendítik a kicsit a keresgélésben, nem kell mellette üldögélni. Haladhatunk egyéb feladatainkkal.

6. A böngészők fejlesztik a kicsik koncentrációs képességét. Az apró részletek felfedezése, megkeresése komoly odafigyelést igényel tőlük.

7. A böngészők bővítik a kicsik ismereteit a nagyvilágról. A tematikus böngészők segítségével a gyerekek olyan témákban juthatnak plusz információkhoz, amiket a mesekönyvekből nem ismernének meg. Így azt is mondhatjuk, hogy egy-egy izgalmas tematikus böngésző jó belépő lehet az ismeretterjesztő könyvekhez.

8. A böngészők fejlesztik a kicsik memóriáját. Egy böngésző könyvben több száz apró részlet van, amit akár hetekig, hónapokig tartó kutakodással lehet keresgélni, felfedezni. Érdemes az így felfedezett részletekre később többször rákérdezni, megkeresni, így fejlesztve a kicsik emlékezőképességét.

9. A böngészők viccesek! Bármilyen böngészőt vettem eddig a kezembe, mindegyik tele volt apró, humoros jelenetekkel, amelyek nemcsak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is igazán szórakoztatóvá teszik a böngészést.

10. A böngészők több gyerek egy időben történő szórakoztatására is kiválóan alkalmasak! Hát nem lenne csodálatos egy olyan képeskönyv, ami mellett jól megfér a nagy, a kicsi, és a pici? Mindenki talál a képeken számára izgalmas dolgot, meg tudják egymással beszélni, kacarászhatnak közösen. Annál szebb látványt pedig, amikor egy 4-5 éves nagy tesó mesél belőle a kis tesónak, aligha tudok elképzelni! :)

+1 Az otthoni böngészés ihletet adhat ahhoz, hogy kitaláld, minek örülnének a gyereked óvodájában, bölcsődéjében, ha valami hasznossal szeretnéd őket meglepni. Picit súgok: talán egy-két böngészőnek? ;)

Most pedig az elmélet után, végre csapjunk bele a szemezgetésbe!

Általános böngészők

mini-bongeszok3-262x300.jpgSusanne Gernhauser: Miniböngészők (Keress, találj, mesélj) (Scolar kiadó, 2018)

A Keress, találj, mesélj! könyvek közül most a négy legnépszerűbb kötetet kisebb méretben és együtt kínáljuk, dobozba csomagolva.

Az építkezésen – A gazdaságban – Állatok – Az én világom

Az apró gyerekkézhez illeszkedő méretű kis könyvek közül az előbbi kettő teljesen új kötet, míg az utóbbi kettő külön is megjelent a sorozat eredeti méretében (bár a tartalmuk nem teljesen azonos, mert ezek a kis könyvek két oldalpárral kisebb terjedelműek). (Az én világom a korábban megjelent Keress, találj, mesélj! 2 megfelelője.)

keress_talalj_meselj_uj_nagy_bongeszo.jpgSusanne Gernhauser: Új nagy böngésző (Keress, találj, mesélj!) (Scolar kiadó, 2017)

A Keress, találj, mesélj! sorozat második nagy böngészőjét a sorozat legszebb képeiből állították össze. A könyv játékos utazásra hív. Miközben megkeressük a képeken elrejtett tárgyakat, nemcsak a szemünk és az elménk élesedik, de új barátokra is szert tehetünk. Böngészni jó!

 

 

mindenre-kepes-szotar.jpgTom Schamp: Mindenre képes szótár (Kolibri Kiadó, 2017)

Melyik a világ legnagyobb (és legviccesebb) böngészője? Tom Schamp szerint éppen ez, amit a kezedben tartasz! A flamand illusztrátor a Mindenre képes szótárba mindent belerajzolt, így az a tevékenység, természeti jelenség, tárgy vagy élőlény, amelyet nem találsz meg benne, valószínűleg nem is létezik. Lapjain tematikus csoportokban jelennek meg az otthoni és kerti kellékek, a szárazföldi és vízi állatok, az egzotikus növények, ételek és italok, öltözékek, évszakok, sportok és művészetek – csak győzzünk mindent megtalálni! Mert ez a böngésző tényleg mindenre képes, arra is, hogy játszva tanítson.

 

schamp_mindenrekepesszotar_16_17-1024x625.jpg

 

Állatos böngészők

covers_365150_1.jpgKristen Roobson: Hová bújt? Keresd meg! (Centrál Médiacsoport, 2015)

Hol látsz a képen egy leopárdot? Hol kúszik egy kígyó? Keress négy álomszuszék tigrist! Látsz valahol két ikertigrist? 
Ez az ellenállhatatlan könyv 25 pazarul illusztrált képrejtvényt tartalmaz, telis-tele bámulatosan aranyos állatokkal, megbeszélendő teremtményekkel, kifürkészendő lényekkel és rengeteg átböngészendő részlettel!

További részek: Hová bújt? Keresd meg! - Állatok a farmon

 

 

tn6_b1033227.JPGZdenek Miler: A kis vakond nagy böngészője (Móra Kiadó, 2012)

Ha fellapozod ezt a lapozót, lépten-nyomon a kisvakonddal és barátaival találkozhatsz. Mindig nagy a nyüzsgés az erdőn, a mezőn, vagy éppen nyusziék odújánál. Böngészd végig a képeket, és meséld el saját szavaiddal a kisvakond vidám történetét!

 

 

 

 

Járműves, munkagépes böngészők

forgo-mozgo-jarmuveim-es-tovabbi-csodas-gepek-54-0-854093_5.jpgDidier Balicevic, Anne-Sophie Baumann: Forgó-mozgó járműveim és további csodás gépek - Földön, vízen, levegőben (Kolibri Kiadó, 2012)

Íme egy nagyalakú könyv, tele kihajtható fülekkel, forgatható, mozgatható és csúsztatható részekkel – azoknak, akik mindent szeretnének tudni a repülő, lebegő vagy guruló járművek és gépek működéséről!

A szerző ellátogatott a hajógyárba, felmászott a daru tetejére, és mindent tüzetesen megvizsgált, hogy megértse működésüket, és felfedezze, mi rejtőzik a teherautók ponyvái alatt, a hajók fenekén, vagy éppen a repülők rakterében. Mindent aprólékosan lefényképezett, hogy illusztrátortársa pontosan, élethűen ábrázolhassa a minket körülvevő gépek színes világát.

Minden dupla oldal külön témát dolgoz fel: bontás és építés, tűzoltás, mentés, mezőgazdasági munkák, áru- és személyszállítás, úttisztítás, karbantartás, halászat, repülôgépek, hajók, űrgépek, vonatok és katonai járművek egy kötetben!

Több mint 60 nyitogatható, forgatható, mozgatható rész, hogy felfedezzük a halászhajók, az áruszállítók, a munkagépek vagy éppen egy rakéta belsejét.

További részek: Sürgés-forgás az építkezésen - Munkagépek földön, vízen, levegőben

                          Izgő-mozgó nagyváros - a metrótól a felhőkarcolóig

 

cover-ottostad_hun_jav-141x200.jpgTom Schamp: Ottó és a város (Csimota kiadó, 2010)

Ottó és papája a városba indulnak autójukkal, – képeskönyv sok-sok izgalamas látnivalóval és felfedeznivalóval. Kövesd te is útjukat és forgasd a könyvet!

További részek: Ottó a hóban 

 

 

 

otto_es_a_varos_03.jpg

 

covers_483388.jpgSusanne Gernhauser: Mentőjárművek (Keress, talál, mesélj!) (Scolar Kiadó, 2018)

Legyen szó akár karambolról, akár tűzesetről, akár árvízről: a mentőjárművek percek alatt a helyszínre érnek! E képeskönyvet lapozgatva sok-sok érdekességet tudhatnak meg a kíváncsi apróságok a villogó kék fénnyel, szirénázva száguldó járművekről. 
A többi Keress, találj, mesélj! könyvhöz hasonlóan minden oldalpár szélén kiemeltünk néhány tárgyat vagy élőlényt, melyeket a gyerekek megkereshetnek az adott oldalpár nagyméretű képén.

 

covers_501979.jpgSusanne Gernhauser: Járműves nagy böngésző (Keress, találj, mesélj!) (Scolar Kiadó, 2018)

Ebben a nagy böngészőkönyvben rengeteg keresni, találni és mesélni való várja a kis járműrajongókat. A mozgalmas jeleneteket ábrázoló, részletgazdag képeket nézegetve a legkülönfélébb járművekkel ismerkedhetnek a gyerekek. A könyv készítői minden oldalpár szélén kiemeltek néhány tárgyat vagy élőlényt, melyeket a gyerekek megkereshetnek az adott oldalpár nagyméretű képén.

 

 

Világjáró böngészők

tn6_b1033228.JPGZdenek Miler: A kisvakond úti böngészője (Móra Kiadó, 2012)

A kisvakond az egész világot bejárja különféle járműveken. Pálmafák, vízesések, nagyvárosok és kikötők szegélyezik útját. Jártában-keltében mindig összefut a barátaival. Böngészd végig a képeket, és meséld el saját szavaiddal a kisvakond úti kalandjait!

 

 

 

 

tn6_b1062939.JPGPikler Éva: Balatoni böngésző (Kolibri Kiadó, 2013)

A Balaton partján tomboló nyári vihar meglepi a parton kempingező diákcsapatot. A szél szétszórja a holmijukat a tó körül. Utazd velük körbe Balatont, hogy megkeressétek elveszett tárgyaikat! 50 tárgy 12 helyszínen, Pikler Éva humoros és mesés rajzaival! 
Balatonfüred ‒ Tihany ‒ Balaton-átúszás ‒ Siófok ‒ Vitorlásverseny ‒ Völgyhíd ‒ Kis-Balaton ‒ Keszthely ‒ Sümeg ‒ Szigliget ‒ Badacsony ‒ Káli-medence

 

 

 

siofok.jpg

 

 

tn6_b1028682.JPGSchmal Róza: Budapesti böngésző (Kolibri Kiadó, 2012)

Megszöktek a kismajmok!!! Kövesd a nyomukat Budapest legkülönbözőbb pontjain, és segíts az állatkerti gondozónak megtalálni őket. A hajnalban kezdődő üldözés egész estig tart, és végigvezet minket a Liszt Ferenc reptérről a Nyugati pályaudvarig, a Margit hídtól a Batthyány térig, a vártól a Városligetig, a Közlekedési múzeumtól a Vidámparkig, hogy végül a majmok megtalálják helyüket az Állatkertben… 12 helyszín a forgalmas fővárosban! Az oldalakon elbújt még két sün, egy mókus, két pöttyös ruhás kislány, egy papírrepülőző kisfiú, és egy bohóc is! Vajon merre lehetnek? 

 

 

16982722_7f41f3affa5dc5cc11b578258ad927c2_wm.jpg

 

tn6_id22-307120.JPG

80 böngészővel a Föld körül (Alexandra Könyvesház, 2018)

Világ körüli útra indulunk!
Tarts velünk te is ezen a fantasztikus utazáson, mely során böngészők, labirintusok és kirakók nehezítik utunkat. Nyolcvan állomást kell teljesíteni.
Meg tudod oldani mindet?

 


 

b1281438.JPGBaranyai András: Európai böngésző (Pozsonyi Pagony, 2014)

A Vándor család nagy útra indul: bepakolnak kis autójukba, és körbeutazzák Európa nagyvárosait! Budapestről elmennek Rómába, onnan Párizsba, Londonba, Amszterdamba, majd Berlinbe! Mindenki talál magának valamit, ami érdekli, hiszen apa imád enni, anyát a híres épületek érdeklik, Bálintot a focicsapatok, Lea pedig királylánymániás. Ha jól megnézed a képeket, rengeteg mindent megtudsz ezekről a nagyvárosokról! Londonban ott van Shakespeare, a fehér nyúl az órával, a piros buszok és a királynő, Berlinben kolbászt esznek a Reichstag előtt a mezőn a punkok, Budapesten pedig a szemfülesek még Bali bácsit és Domát is felfedezhetik Puskás Öcsi és a pál utcai fiúk mellett… 
Minden nemzet kicsit más: más a nemzeti étele, mások az utcán a zenészek, más meséket olvasnak – és persze minden fővárosnak megvannak a maga híres épületei! Keresd meg a könyv hátlapján szereplő kérdésekre a választ, és még sok-sok apróságot, mert minden kép rengeteg mulatságos és érdekes részletet rejt.

europai_bongeszo_2b.jpg

 

Bibliai böngészők

covers_307021.jpgAntonie Schneider: Bibliaböngésző (Kolibri Kiadó, 2014)

Itt aztán akad felfedeznivaló! A nagyméretű, igazi böngészős képek és a könnyen érthető szövegek nyomán megelevenednek az Ó- és az Újszövetség legszebb és legismertebb történetei: A világ kezdete József élete Mózes, Dávid, Dániel és Jónás történetei Jézus élete A húsvét csodája Már a legkisebbeknek is nagy élményt jelentenek ezek az első, játékos lépések, melyekkel felfedezhetik a Biblia színes világát!

 

 

kep732493nagy.jpgGill Guide: Bibliai böngésző (Immanuel Alapítvány, 2013)

A Bibliai böngésző színes világa élményszerű tapasztalatszerzésre ad lehetőséget a kisgyermekeknek. A nagyméretű, apró részletességig kidolgozott illusztrációk megannyi böngészni valót nyújtanak. A könyv minden oldala rejteget valami felfedezni valót, amelyek neve a lapok szélén található. Az idősebb gyermekek arra is használhatják a könyvet, hogy a kiválasztott egyszerűbb szavakat kibetűzzék és megtanulják. Így ez a könyv egyúttal az első szavak könyve és egy keresgélős játék is lehet egyszerre. Tartalom: A teremtés, Noé bárkája, Bábel tornya, Sámson Dágon templomában, A tüzes kemence, Jézus születése Betlehemben, Jézus a templomban, Jézus jóllakat húszezer embert, Bevonulás Jeruzsálembe, A húsvét és Jézus mennybemenetele.

 

5363.jpgPeter Martin: Bibliai nyomkereső (Kálvin Kiadó, 2014)

Jó nyomozó vagy? 
Sasszemed van?

Ez a könyv a Biblia világát ábrázoló részletgazdag képek egész kincsestárát rejti magában. Órákig játszhatsz azzal, hogy régi idők tárgyait és embereit keresgéled, de találhatsz a képeken érdekes állatokat, madarakat, sőt békákat is.

Amíg a feladványokat böngészed, észre sem veszed, és szép lassan megismerkedsz a legismertebb bibliai történetek lenyűgöző hátterével.

 

termek_3821.pngPeter Martin: Evangéliumi nyomkereső (Kálvin Kiadó, 2015)

Jó nyomozó vagy? 
Sasszemed van? 
Ez a könyv a Jézus történetének világát ábrázoló részletgazdag képek egész kincsestárát rejti magában. Órákig játszhatsz azzal, hogy régi idők tárgyait és embereit keresgéled. 
Amíg a feladványokat böngészed, észre sem veszed, és szép lassan megismerkedsz Jézus életének legfontosabb eseményeinek lenyűgöző hátterével.

 

Ünnepek:

tn6_b287685.JPGKőszeghy Csilla: Karácsonyi böngésző (Naphegy Kiadó, 2016)

Amerre csak nézünk, mindenki a karácsonyra készül. Bekukucskálhatunk az otthonokba, ahol a város lakói gyúrják a mézeskalácsot, az óvodába, ahová megérkezett a Mikulás, a művelődési házba, ahol már készülnek a pásztorjátékra, a bevásárlóközpontba, az ünnepi forgatagba, és böngészés közben számos történetet fedezhetünk fel a képeken. Míg a karácsonyi böngészőt lapozgatjuk, együtt élhetjük át az ünnepet.

 

 

karacsonyi_bibliai_bongeszo.jpgGill Guide: Karácsonyi bibliai böngésző (Immanuel Alapítvány, 2014)

A Karácsonyi bibliai böngészőben, a részletesen kidolgozott, színes illusztrációk segítségével a gyerekek kézzelfogható tapasztalatokra tehetnek szert Jézus születésének történetéről.

A karácsonyi történetnek e könnyen olvasható feldolgozása lenyűgöző környezetbe illesztve több tucat szereplőt, állatot és tárgyat vonultat fel, melyeket a gyerekek megkereshetnek a nagy képen. A nagyméretű, kihajtható lapokon találjuk a keresendő dolgok listáját.

A gyerekek saját maguk is kibetűzhetik, hogy mit kell megkeresniük. Ez az egyedülálló bibliai képeskönyv többféle tanulási módszerbe is beilleszthető. A gyerekek szívében hit ébred, miközben közvetlen részeseivé lesznek ennek a legkedveltebb történetnek.

keress_talalj_meselj_vidam_husvet.jpgSabine Cuno: Vidám húsvét (Keress találj, mesélj!) (Scolar Kiadó, 2014)

Végre itt a tavasz, és hamarosan elérkezik a húsvét is! A húsvéti nyuszik keze alatt ég a munka: sok tojást kell befesteni és elrejteni. A gyerekek is alig várják már, hogy felkutathassák a húsvéti tojásokat. Megtalálod a legszebbet?

 

 

 

 

Egyéb témájú, izgalmas böngészők

tn6_b1003372.JPGSven Nordquist: Fedezd fel Pettson és Findusz farmját (General Press, 2012)

Ismered az öreg Pettsont és kandúrját, Finduszt? A farmjukon, Svédországban mindennap történik valami vicces. Hogy milyen vidáman élnek együtt, te is megtudhatod, ha figyelmesen átböngészed a képeket. Ha elég kíváncsi vagy, talán azokat a különös, apró lényeket is felfedezheted, akik a farmon együtt élnek Pettsonékkal. De vigyázz, a muklákat nem mindenki láthatja!


 

pierre-a-labirintusnyomozo.jpgChihiro Maruyama: A Labirintustorony rejtélye (Pierre, a Labirintusnyomozó) (Naphegy Kiadó, 2017)

Mr X-nek, a fantomtolvajnak ördögi terve van!

Azt forgatja a fejében, hogy ellopja Labirintusváros legdrágább kincsét, ami a Labirintustorony tetején világít. Pierre és barátnője, Carmen kapják a feladatot, hogy a legügyesebb labirintusnyomozók segítségével megoldják a feladványokat, megvédjék a Labirintus-kockát és megállítsák Mr X-et. 
Segíts nekik, mielőtt lejár az idő! 
Haladj végig a bonyolult útvesztőkön, keresd meg az elrejtett tárgyakat, és oldd meg a különleges rejtélyes feladványokat ebben a csodálatosan illusztrált labirintuskönyvben!

További részek: Az ellopott útvesztőkő nyomában

hintafa_pierre_a_labirintusnyomozo.jpg

b1415687.JPGJan von Holleben: Böngésző Bence nyomoz (Móra Kiadó, 2015)

Jan von Holleben, a német sztárfotós legújabb könyve igazi különlegesség, a világ első élő szereplős böngészője! A kötet végén huszonöt talányos kérdés teszi még izgalmasabbá a nyomozást.

Böngésző Bence nyomoz… de nincs ám egyedül! Vele tart Janka, a húga, és a barátai: Félix meg Annamari. Közösen igazi kaland a nyomozás – már csak azért is, mert Böngészővárosban minden lehetséges. Ha kedvük szottyan, hőseink az égbe repülnek, felhőn ücsörögnek, bármilyen állattá és járművé képesek átváltozni, és mellesleg zseniális masinákat találnak fel.

Bence születésnapján azonban megtörténik a baj: Miss X, a ravasz tolvajlány elrabolja Böngésző Papa és Nagyi összekuporgatott pénzét. Az ifjú detektívek rögtön Miss X után erednek, kezdetét veszi a kalandos hajtóvadászat a városon át: a parktól a feltalálók vásárán, a sportpályán és az állatkerten keresztül egészen Bence fergeteges szülinapi bulijáig.

meseatlasz.jpgClaudia Bordin: Meseatlasz (Naphegy Kiadó, 2018)

A képzelet szárnyán repülni a lehető legjobb ezen a világon, de most próbáljátok felhasználni a mesés barangoláshoz a könyvben található térképeket! 
Végigkalauzolhatjátok rajtuk a kedvenc szereplőiteket, de kitalálhattok hozzájuk egészen más történeteket és befejezést is! 
Nos, mire vártok? 
Indulhat a repülés! 
Olvassatok el egy mesét, aztán nézzétek meg a térképet! De ne siessetek, mert számtalan elrejtett részlet vár felfedezésre, mielőtt visszatérnétek a földre.

 

letoltes_1_1.jpeg

tn_205x300_139394034.jpgMelanie Brockamp: Meseböngésző (Manó könyvek, 2010)

A böngésző tarkabarka világát nemcsak tündérek, manók, sellők és koboldok népesítik be. Sok olyan hősre is bukkanhatsz, akik jó ismerőseid a Grimm testvérek vagy Hans Christian Andersen meséiből. Vár rád Jancsi és Juliska, Holle anyó, a kis hableány, Csipkerózsika és megannyi kedves figura. Ugye…

 

 

 

tn6_b314858.JPGGuido Wandrey: Ki vár a várban? (Naphegy Kiadó, 2006)

Hogy ki vár a várban? Gurgula, egy mókás, zöld manó, aki a Gurgalagi lovagvár egyik állandó lakója, és minden dupla oldalon megbújik valahol. Keresése az egész család számára kihívást jelentő, vidám játék, miközben megismerkedhetünk egy korhű lovagvár életével.

 

 

 

covers_483387.jpgSusanne Gernhauser: Óvodai nagy böngésző (Keress, találj, mesélj) (Scolar Kiadó, 2018)

Nincs is izgalmasabb, mint az első nap az óvodában – ha a kicsik minden kérdésükre választ kapnak, mielőtt elindulnak. Mi történik reggel az érkezésnél, milyen játékokkal lehet játszani, mi van az udvaron, és hol fognak aludni ebéd után. Az Óvodai nagy böngészőből mindent megtudhatnak, így igazi kaland lesz minden napjuk!

A képeskönyv tizenegy nagy, részletgazdag képén sok érdekes dolgot lehet megfigyelni. A könyv készítői minden oldalpár szélén kiemeltek néhány tárgyat vagy élőlényt, melyeket a gyerekek megkereshetnek az adott oldalpár nagyméretű képén.

 

A böngészőktől egy időre búcsút veszünk és egyéb gyerekkönyves témák felé vesszük az irányt. Ha velünk tartanál, látogasd meg az Égigérő Facebook oldalát , és feltétlenül csatlakozz a "Neveljünk olvasókat!" csoporthoz, ahol már több, mint 3000 szülő, könyvtáros és pedagógus gyűlt össze, hogy gyerek- és ifjúsági irodalomról diskuráljon. 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egigerokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr6614338701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.