Neveljünk olvasókat!

Égigérő

Rólam

2016. szeptember 28. - Réka Czakó

rolam.jpg

Üdvözöllek!

Czakó Réka vagyok. 15 éve dolgozom a könyves szakmában. Első "munkás" éveimet a szegedi Tolkien Könyvesházban töltöttem, ahol annak rendje és módja szerint bele is szerettem a könyvárusi létbe. Később az antikvár és használt  könyvek világába csöppentem és egy kis antikváriumból egészen az ország legnagyobb internetes antikváriumáig, az Antikvárium.hu-ig, annak szakmai vezetői pozíciójáig jutottam.

Mindeközben 2012-ben létrehoztam saját gyerekkönyves weboldalamat és olvasásnépszerűsítő programomat, Égigérő néven. Az utóbbi években számos helyen, rendezvényen megfordultam, ahol szülőkkel, pedagógusokkal beszélgettem az olvasóvá nevelésről, annak módszereiről, a kortárs gyerekirodalom megismerésének fontosságáról. Kollégáimmal gyermekirodalmi programokkal, író-olvasó találkozókkal igyekeztünk megismertetni, megszerettetni a kortárs szerzőket a szegedi gyerekekkel. Tematikus könyválogatásaim számos ismert, gyerekneveléssel kapcsolatos blogoldalon megjelentek. 2014-ben Kádár Annamária Mesepszichológia 2. című, nagysikerű művében található könyvajánlók összeállításában is közreműködhettem.

2016 augusztusában, erős kalandvágytól fűtve nagy útra indultam 8 éves Borka lányommal és a Fekete-erdő mesebeli vidékére költöztünk. De a könyvek ide is követtek, így pillanatnyilag -  az internetnek hála -  innen dolgozgatok és továbbra is igyekszem minél több szülőnek, nagyszülőnek, kis- és nagy gyerekekkel foglalkozó szakembernek segíteni, hogy megtalálják a legjobb gyerekkönyveket.  

Bízom benne, hogy bejegyzéseim Nektek is segítenek megtalálni az "igazit"! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egigerokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr6911749223