Neveljünk olvasókat!

Égigérő

Rólam

2016. szeptember 28. - Réka Czakó

rolam.jpg

Üdvözöllek!

Czakó Réka vagyok. 15 éve dolgozom a könyves szakmában. Első "munkás" éveimet a szegedi Tolkien Könyvesházban töltöttem, ahol annak rendje és módja szerint bele is szerettem a könyvárusi létbe. Később az antikvár és használt  könyvek világába csöppentem és egy kis antikváriumból egészen az ország legnagyobb internetes antikváriumáig, az Antikvárium.hu-ig, annak szakmai vezetői pozíciójáig jutottam.

Mindeközben, 2012-ben létrehoztam saját gyerekkönyves weboldalamat és olvasásnépszerűsítő programomat, Égigérő néven. Az utóbbi években számos helyen, rendezvényen megfordultam, ahol szülőkkel, pedagógusokkal beszélgettem az olvasóvá nevelésről, annak módszereiről, a kortárs gyerekirodalom megismerésének fontosságáról. Kollégáimmal gyermekirodalmi programokkal, író-olvasó találkozókkal igyekeztünk megismertetni, megszerettetni a kortárs szerzőket a szegedi gyerekekkel. Tematikus könyvválogatásaim számos ismert, gyerekneveléssel kapcsolatos blogoldalon megjelentek. 2014-ben Kádár Annamária Mesepszichológia 2. című, nagysikerű művében található könyvajánlók összeállításában is közreműködhettem.

2016 augusztusában, erős kalandvágytól fűtve nagy útra indultam 8 éves Borka lányommal és a Fekete-erdő mesebeli vidékére költöztünk. De a könyvek ide is követtek, így pillanatnyilag -  az internetnek hála -  innen dolgozgatok és továbbra is igyekszem minél több szülőnek, nagyszülőnek, kis- és nagy gyerekekkel foglalkozó szakembernek segíteni, hogy megtalálják a legjobb gyerekkönyveket.  

2018 október első napján újabb fontos mérföldkőhöz érkeztem, amikor elindítottam az Égigérő  "Neveljünk olvasókat" csoportját. Ma már közel 8000 szülő, pedagógus, könyvtáros,könyves szakember és gyerekirodalom iránt érdeklődő csoporttag segítségével gyűjtöm az oldalra a legjobb gyerek- és ifjúsági könyveket, ötleteket és együtt visszük hírét az olvasás jótékony, sokszor csodatévő hatásainak.

Bízom benne, hogy bejegyzéseim Neked is segítenek megtalálni azokat a történeteket, amelyek ha kell segítenek, ha kell tanítanak vagy szórakoztatnak de ami talán a legfontosabb, megmutatják a körülötted cseperedő gyerekeknek, hogy könyvek varázslatos világot tartogatnak számukra. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egigerokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr1611749223